• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/pages/Karsniya-KAPI-K%C3%96Y%C3%9C/387816791306924?fref=ts
  • https://twitter.com/karsniyali
    • 6. Acı Su ve Yayla Festivalinden
    • Kışlalarımız (Yaylalar)
    • Oktay AKPINAR'ın arşivinden
    • Yasak'dan
    • Panteb'dan
    • Sözü olan erlerin meydanı "Cami Kapısı"
    • Kürdevanın eteğinde "Karsniya Koyunları"
    • Muhtarımızın
    • Festivalimizden 2019
    • Karsniya'da Kış
    • Ertuğrul AKPINAR arşivinden
    • Cami Kapısı Sohpetlerinden
    • Şifa kaynağımız "ÇERMİK"
    • Camimiz
    • Alettebler
    • Karsniyaspor Antrenmanda
Necat BAYRAKTAR
necatbayraktar@hotmail.com
DUYURU
09/12/2013

    Benim face hesabıma ekli 150ye yakın Kapı köylü var. Çok büyük çoğunluğunu tanımıyorum. İçlerinde uzun yıllardır görmediklerim var. Onlardan bir kapı köylüler gurubu oluşturmaya çalıştım. Amacım sadece bütün köylüleri ilgilendiren bir duyuru yapmaktı.

 Listede olanların da olmayanlarında çok büyük bir çoğunluğu bilir. Köyümüzün tarihi, toplumsal ve sosyal, ekonomik  ve kültürel yapısını, eğitim tarihini çok sayıda başlık açarak ve üç yıl gibi bir zaman diliminde çalışarak bir dosya hazırladım.

Çalışmamın bu kadar uzun zaman almasının nedeni resimlemeye karar verdikten sonraki süre aldı. Birçok ailenin sadece kendisinin bildiği, odasında asılı duran veya aile albümünde evin bir köşesinde unutulmuş resimleri toplamak onları sayfalara yerleştirmek çalışmanın en zor bölümüydü. Tarihi değeri olan bir resmi veya resimleri elde etmek için bazen bir–iki - üç aylık zaman geçiyordu. ( İnternetin yaygın olarak kullanılmaması, bilgi ve belgelerin aracı kanalıyla gelmesi çok zaman alıyordu. Bu günkü koşullarda her ailenin Türkiye’nin başka bir şehrinde hatta yurt dışında olduğunu, otuz kırk yaş civarında olanların çoğu ile yıllarca görmediklerim tanımadıklarım olduğunu düşününce ve onları sanal ailemden veya telefondan bulduğum defalarca konuştuğum halde bazılarından bilgi edinememiş olmam da zorluğun başka bir boyutu olmuştur.

Sadece köyümüzde öğretmenlik yapanların resimlerini elde etmek, kısa hayat öykülerini ve köyümüzle ilgili anılarını dosyalamak için 70-80 @ posta ve yüzü aşkın telefon görüşmesi yaptığımı söyleyebilirim. Kaldı ki bu çalışmada “200”ü iki yüzü çok aşan başlık, ara başlık ve alt başlık ( belge ) ve resim vardır.

Ayrıca sorulmadığı, konuşulmadığı için unutulan unutulmaya yüz tutmuş neredeyse köy ve yaşam tarzı açısından tarihi değere sahip resim veya belgeleri, bilgileri elde etmek, değerlendirmeye almak kolay olmadı.

Bunu yanında bazı arkadaşların, köylülerimin bu çalışmadan haberleri olur olmaz hemen ilgilenmeye bilgi aktarmaya başladılar. Köyümüze özgü bir İMC tavrı gösterip yardımcı oldular. Moral destek verdiler.  Kendilerine ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.  Adlarını daha sonra duyacak göreceksiniz. Bu çalışmamın sadece kapı köy değil Ardanuç ve Artvin kitaplığı ve yerel kültürüne de önemli katkılar sunacağını düşünüyorum.

Bu duygular ve bu amaçla duyurumu; Face hesabımdan, Karsniya.com ve Karsniya.der08 internet sitelerinden aynı anda yayımlıyorum.

DUYURU: Tüm Kapı Köylülere:

Yaptığım çalışmaya önemli bir not veya güzel bir katkı olur diyerek resim, yazı veya her hangi bilgisi olan ve bu kitap aracılığı ile paylaşmak isteyen varsa göndermesi için 3. Ve son duyurumdur. Not: 01. 01.2014 belge ve bilgilerin Kabulü için son tarihtir. 06 Aralık  2013

Necat BAYRAKTAR



1812 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KÜRDEVAN - 19/12/2018
Umut tarlasına tohum ekerken Yoksulluğun bileğini bükerken Yeni hedeflere kürek çekerken Türlü yola düşünceye başvurduk Hayal dünyamızı yeniden kurduk
Diyorum - 25/02/2017
Siyaset yapanın koluna sazı Almasına artık hayır diyorum Beş asır öncenin - davullarını Çalmasına artık hayır diyorum
Algı yönetimi: Ne demektir? - 16/01/2017
Ülkemizde son bir yıl içinde çok kullanılan bir kavram... Peki nedir algı yönetimi? Toplumun algılarını özellikle siyasette kontrol etme istenilen doğrultuda yönlendirmektir.
Burası Türkiye Yıl: 2014 - 16/05/2016
4 Bin çocuk için taciz davası açıldı. Her ay 650 çocuk için adli tıpa taciz davası geliyor. Zorla evlendirilen kız çocuk sayısı: 31 bin 337
EFKÂR TEPESİ - 21/02/2016
İstemem ne küpe ne altın zincir Su altında ağlar beyaz bir incir Cerattepe gitse yüreğim sancır Dere sesi /dalga sesi / çay sesi Selam memleketim Efkâr Tepesi
Bir Kuş - 01/01/2016
bir ben varım bir de turna yanımda Bir kuş bakışındayım dostum Rüzgârlara karıştı ıslıklarım Zaman mı önümde benim Ben mi arkasındayım zamanın bilmiyorum
Zehirli Dil - 30/10/2015
Ezop ve Dil başlıklı bir yaşanmış öykü olduğunu okuduk. Sanıyorum çok kimse bilir. Onu burada anlatmayacağım.
Haddini Bilmek: - 12/08/2015
Özellikle siyasilerin ağzından bu günlerde sık, sık duyduğumuz ‘’haddini Bilmek’’ deyimi dilimizde çok kullanılan deyimlerden biridir.
Gezinin İkinci Yıl Dönümü: - 31/05/2015
Toplumsal Tarihimize “GEZİ OLAYLARI” olarak geçen eylemlerin ikinci yılındayız. Herkesin bildiği gibi… İstanbul da Gezi Parkının bulunduğu alana AVM yapılması amacıyla başlayan hükümet girişimine o çevrede yaşayan insanların karşı çıkışıyla başlayan
 Devamı
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam13
Toplam Ziyaret332844
Saat
Hava Durumu
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351