• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/pages/Karsniya-KAPI-K%C3%96Y%C3%9C/387816791306924?fref=ts
  • https://twitter.com/karsniyali
    • 6. Acı Su ve Yayla Festivalinden
    • Kışlalarımız (Yaylalar)
    • Oktay AKPINAR'ın arşivinden
    • Yasak'dan
    • Panteb'dan
    • Sözü olan erlerin meydanı "Cami Kapısı"
    • Kürdevanın eteğinde "Karsniya Koyunları"
    • Muhtarımızın
    • Festivalimizden 2019
    • Karsniya'da Kış
    • Ertuğrul AKPINAR arşivinden
    • Cami Kapısı Sohpetlerinden
    • Şifa kaynağımız "ÇERMİK"
    • Camimiz
    • Alettebler
    • Karsniyaspor Antrenmanda

Derneğimiz Önemli Gündemlerle Toplandı

14.03.2010 Pazar günü Karsniyader Bursa üyeleri Ankara’dan Dernek Yönetimi (Genel Sekreter: Öner DEMİRCİ, Başkan Yardımcısı: Şenol ARSLAN, Genel Sayman Bülent USTA) ile beraber Eski Muhtarımız Temel IŞIK’ın evinde toplantı yapıldı.Ben de siz karsniya.com ziyaretçilerini haberdar etmek için izlenimlerimi aşağıya yazdım.

Öner DEMİRCİ’nin yönettiği toplantıda öncelikle köyümüzde yapılacak festivalin 23- 25 Temmuz tarihleri arasında planlanmasının nedenini ; Bu tarihin öncesinde ve sonrasında başka etkinlikler olacağını ve her zaman aynı tarihte olmasının planlama açısından kolaylık olacağını ve hemşehrilerimizinde kendilerini bu tarihe göre hazırlamalarını, İl Kültür Müdürlüğünden de buna göre izin ve destek alınacağını ifade etti.
Yönetimden Şenol ARSLAN: Festival ile ilgili olarak internet sitemizden görüşler istendiği halde herhangi bir cevap alınamadığını söyledi.
Ayhan BAYRAKTAR: Örgütlü mücadeleyi önemsiyorum başarının ancak böyle yakalanabilir, dernek kurucularına teşekkür ederim.Köyümüze ve suyumuza sahip çıkmamız gerekir.Sanatçı getirilmesi için verilmesi düşünülen paranın festivale katılamayacaklara yol ücreti olarak ödenebilir, köyümüzün insanlarının da sanatçıları aratmayacak müzik sunabilirler, festivale katılacaklara özellikle köyümüzü bilmeyen gençlerimiz için yaylara, Karagöle ve Zilfiyadan başlamak üzere köyün arazisi gezdirilebilir.
Bülent USTA: Ben Ankara “Artvin Kültür Derneği’nin” yönetimindeyim.Biz de benzer çalışmalar yapıyoruz. Ayhan beye katılıyorum. Bu yıl için eğlenceye yönelik masraflardan kaçınılması gerekir.TEMA, ODTÜ işbirliği ile Artvin Kültür Derneği adına bir Avrupa Birliği projesi çerçevesinde ziraat mühendisleri ile beraber köyümüze giderek nasıl bir tarım yapılabileceğinin tespiti amacıyla toprak analizi yapılacaktır.
Öznur AKPINAR: Bazılarına beş tl aidatımız fazla gelirken gelecek sanatçılara üçbin tl vermek doğru olmaz.
Ergin USTA: Ben sanatçı getirecek olan Nurbay USTA ile Soner Beyin isteği üzerine görüştüm. Kesin anlaşmış değiliz , vazgeçebiliriz.
Özden AYDIN: Festivalden önce tuvalet vb. sosyal ihtiyaçların planlanması gerekir.
Cengiz DOĞAN: Festival alanının düzenlenmesi , elektrik verilmesi önceliklidir.
Şenol ARSLAN: Derneğimiz adına festivalde kullanılmak üzere büyük çadır alınmasını planladık.
Öner DEMİRCİ : Sedat KARA kendisine su temin edilmesi karşılığına tığ makinesinden elektrik üreteceğini söyledi.Böyle festivaller için İl Kültür Müdürlüğünün bin tl, milletvekili Ayhan ARİFAĞAOĞLU’lun destek sözü ile ikibin beş yüz tl ile yaklaşık beşbin tl toplanabilir. Bir sponsor da döner için tüm et masrafını üstlenmiştir.
Salim USTA: Sedat birgün köye servis arabası almak ister ve sorduğu herkes de al der.Refik Amcaya sorunca o alma der.” Refik amca herkes al diyor sen niye alma diyorsun” diye sorunca. Sedat senin en büyük hevesin bir hafta sürer der.:)))
Şenol ARSLAN: Festivale katılacaklar planlama yapılabilmesi için nisan ayı içinde sayılarını yönetime bildirmelidirler.
Ergin USTA: Bursa da çok miktarda özel sektör çalışanı olduğundan katılımcı sayısının biraz geç belirlenebilir.
Temel IŞIK : Böyle etkinliklerin yapılabilmesi için öncelikle köyümüzün yolunun iyileştirilmesi gerekir.Bu işte muhtarlıktan daha çok derneğimizin etkinlik göstermesi gerekir. Festivale katılmak isteyenlerin yol ücretlerini kendileri karşılamalıdırlar.
Öner DEMİRCİ: 1 Mart 2010 tarihinde bir örneğini Köy Muhtarlığımıza gönderilmek üzere yol için ilgili yerlere dernek adına dilekçe yazıldığını söyledi.
Hilmi ARSLAN: Sanatçı, televizyon çekimi gibi çalışmalar için henüz erken. Üyemi z kaç kişi?
Şenol ARSLAN: Otuzüç
Hilmi ARSLAN: O halde biz üyelerimize ve bütçemize göre etkinlik yapmak zorundayız.Şu anda köyde beş hane var. Derneğimiz en yazın en kalabalık olduğu bir dönemde köyde bir mevlid okutabilir. Daha ileriye dönük dağ evleri yapılabilir.
Zeki AKPINAR: Böyle etkinliklerin yapılabilmesi için öncelikle üye sayısının artırılması gerekir.Daha önce köyümüz için bu tür etkinliklerde çalışan ve şu anda küskün durumda olan Rıfat DEMİRCİ ve Fahrettin GÜNDÜZ gibi arkadaşlarımız var. Çalışan herkes gibi onlarda eleştiri almıştır.Bu da çok doğaldır. Onları da barıştırıp aramıza katmalıyız.
Öner DEMİRCİ: Bu toplantıda da anlaşılmıştır ki sık sık toplantı yapılma ihtiyacı vardır. Bursa temsilcilerinin her ay sonu Pazar günleri böyle toplantılar planladıklarını, ayrıca festivalden önce mutlaka bir kez daha beraber toplanıp durum değerlendirmesi yapmamız gerekir. Tüm katılımcılara teşekkür ederim.
Şener AKPINAR


2104 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam23
Toplam Ziyaret334710
Saat
Hava Durumu
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479